Τα κνώδαλα του #41_τακατό

Ήταν η 25η του προηγούμενου Ιούνη βρήκε θριαμβεύτρια την Νέα Δημοκρατία, με το εντυπωσιακό, για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης, 41%. Μεγάλος ηττημένος της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο, ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η αριστερά. Και όχι απλά ηττήθηκε, άλλα η διαφορά κυμάνθηκε πέριξ του 23%, επίσης εντυπωσιακό. Έκτοτε, θα περίμενε κανείς, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της κομματικής του ανασυγκρότησης, είτε θα βασιζόταν σε πιο φιλολαϊκές ρητορικές, επενδύοντας σε ένα άνοιγμα προς ποικίλους κοινωνικούς χώρους, είτε θα τηρούσε σιγή ιχθύος εν γένει μιας και όπως είπαμε βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης.

Έκτοτε μεσολάβησαν διάφορα ατοπήματα της κυβέρνησης, από τα επικοινωνιακά σφάλματα στην υπόθεση Μηταράκη, έως και την επιδρομή των Ναζί Χούλιγκαν και τις καταστροφικές / φονικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Όμως, επίσης μεσολάβησε μια απαράδεκτη και ανήθικη επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πηγάζει ξεκάθαρα από την Κουμουνδούρου και αναπαράγεται όχι μόνο από ανθρώπους φιλικά προσκείμενους στην παράταξη αλλά και από στελέχη. « καλά να πάθετε, φάτε #41_τακατο» «φάτε την #41_τακατό» «δεν λυπάμαι #41_τακατό θέλατε» και ούτω καθεξής , υπονοώντας πως για κάθε συμφορά που βρίσκει τον ελληνικό λαό, ο τελευταίος στην πραγματικότητα είναι υπόλογος της ψήφου.

Και θα ήταν μια λογική πολιτική επικοινωνιακή  τακτική, αν δεν προερχόταν από ένα ( θεωρητικά πάντα) αριστερό κόμμα. Διότι τότε, παύει να είναι απλά μια επικοινωνιακή τακτική αλλά μετατρέπεται σε ένα καιροσκοπικό και αντιαριστερό έκτρωμα.  Το hashtag #41_τακατό είναι ένα εμετικό επικοινωνιακό κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ που απέχει παρασάγγας από τις ιδέες και τους πυλώνες των αριστερών και των σοσιαλιστικών ιδεών. Βλέπετε, η συγκολλητική ουσία της αριστεράς είναι η αλληλεγγύη, όχι η μετακύλιση των πολιτικών ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ προς το εκλογικό σώμα. Διότι η παράταξη της Κουμουνδούρου ευθύνεται που το λεφούσι της δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει ιστορικά ποσοστά σε κάθε λογής εκλογική διαδικασία.

Δεν ευθύνεται το εκλογικό σώμα για την υποστελεχωμένη Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ανυπαρξία της ΕΛ.ΑΣ σε καίρια ζητήματα ή για την εγκατάλειψη του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ. Φταίνε οι μνημονιακές επιταγές που υπέγραψαν και με θρησκευτική ευλάβεια υπηρέτησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, την στιγμή που εξαϋλώνονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, που χλωρίδα και πανίδα αντιμετωπίζουν θανάσιμα πλήγματα, άνθρωποι αποτεφρώνονται και περιουσίες γίνονται στάχτη εν μια νυκτί, είναι επιεικώς απεχθές κάποιοι άεργοι κηφήνες να κουνάνε το δάκτυλο σε όλους όσους έχουν πληγεί, έμμεσα και άμεσα. Για να μην περιττολογώ, όσοι αναπαράγουν τέτοια εμετικά hashtag, εκτός από το ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της αριστεράς, είναι και υποκριτές. Διότι και οι δικές τους υπογραφές βαραίνουν κάθε καμένο στρέμμα γης, κάθε χαμένη ανθρώπινη και μη ζωή, κάθε ανεπανόρθωτη ζημιά. Και όσοι αυτό-προσδιοριζόμαστε ως αριστεροί, προτού σηκώσουμε εκ νέου τα λάβαρα της ανασυγκρότησης, οφείλουμε να απαλείψουμε από τους κόλπους μας όλα αυτά τα μη-αριστερά και αντιλαϊκά κατάλοιπα.

Κοινοποίησέ το:
Scroll to Top