Ριτα, στο Θέατρο 104

Έχεις σκυλάκι;

Δεν έχεις σκυλάκι αλλά θα ήθελες σκυλάκι;

Σαρεσουν τα σκυλάκια; 

Σαρεσουν γενικότερα τα κατοικίδια; 

Είτε είσαι είτε δεν είσαι σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες καλό θα ήταν να ξέρεις για αυτήν την παράσταση.

Η Ριτα είναι βραβευμένη κωμωδία της Μartha Buchaca και παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή στο θέατρο 104. Η μετάφραση έχει γίνει από την ηθοποιό της παράστασης Μαρία Χατζηεμμανουήλ ενώ η σκηνοθεσία από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Αποστολή Ψαρρο. 

Λίγα λόγια για το έργο: 

Ο Τόνι και η Στέλλα είναι αδέρφια. Ο Τόνι δρα γρήγορα και αποτελεσματικά και θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων.Η Στέλλα εξετάζει αργά όλες τις παραμέτρους, είναι αναβλητική και αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για εκείνη.

 Ρίτα λένε τη μητέρα των παιδιών, όπως επίσης Ρίτα, λένε και τη σκυλίτσα του Τόνι. Εν αντιθέσει με τα δύο αδέλφια, οι δύο Ρίτες έχουν ένα κοινό: άνοια.

 Το κοινό αυτό σημείο, θα ανατρέψει κάθε σταθερά και κάθε πιστεύω που έχουν τα δύο αδέλφια 

Στη σύγχρονη μαύρη κωμωδία αυτή, τα δυο αδέρφια μέσα από ευτράπελα και συγκινητικές στιγμές, πραγματεύονται τον θεσμό της οικογένειας, τους δεσμούς των μελών της,την ηθική στο ζήτημα της ευθανασίας και την δυσκολία να αφήσουμε ”να φύγουν” οι άνθρωποι που αγαπάμε. Πόσο εύκολο είναι να παραμείνει κανείς αξιοπρεπής, όταν η άνοια του χτυπά την πόρτα.

Κάποια σημαντικά ερωτήματα όμως που θα σε φέρει αντιμέτωπο η παράσταση είναι, ‘’Εσύ μέχρι πού θα έφτανες για κάποιον που αγαπάς ?” Ή αντίστοιχα, “Θες να ξέρεις την αλήθεια στην ζωή σου; Ποιος πραγματικά θέλει;”

Η Ριτα παιζόταν για μήνες κάθε Δευτέρα Τρίτη στο Θέατρο 104, στις 21:15. 

Παρόλα αυτά δείχνει πως πήρε παράταση για δυο ακόμα εβδομάδες, λογικά θα είναι καλή αλλιώς δεν θα έπαιρνε. Όποτε κι εσύ, ίσα που προλαβαίνεις. 

Κοινοποίησέ το:
Scroll to Top