Η Χαμάς και ψέματα του Νετανιάχου.

Στις 7 Νοεμβρίου του τρέχοντος Οκτώβρη, οι δυνάμεις της Χαμάς έπιασαν στον ύπνο τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, επιχειρώντας δια αέρος, θαλάσσης και γης, με το αποτέλεσμα να είναι 200 και πλέον Ισραηλινοί όμηροι. Με πρόσχημα αυτή την ομηρία, συνεπώς, ξεκίνησε ο μανιακός βομβαρδισμός της Γάζας, ώστε είτε η Χαμάς να επιστρέψει τους απαχθέντες είτε να τους βρουν οι δυνάμεις του Ισραήλ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα , να υιοθετηθεί  από τον κοινό νου η πεποίθηση πως υφίσταντο ολοκληρωτική σύνδεση Παλαιστίνης και Χαμάς, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των δυτικών μέσων να ξεπλύνουν την δολοφονία χιλιάδων αμάχων Παλαιστίνιων. Ποια είναι όμως η Χαμάς και που τοποθετείται χρονικά στην Άραβο-Ισραηλινή σύγκρουση;

Εν συντομία, πράγματι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική Ισλαμική Οργάνωση, της οποίας οι δυνάμεις εδρεύουν ως επί τω πλείστων στην Γάζα, μιας και στην Δυτική όχθη το PLO, μια κοσμική πολιτική δύναμη, διαθέτει ακόμα στέρεες βάσεις. Η Χαμάς ιδρύθηκε το 1987, ως αποτέλεσμα ενός εξτρεμισμού που γεννήθηκε από τα σχεδόν 40 χρόνια ( τότε) των ενόπλων συγκρούσεων και της βίαιης αφομοίωσης Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Από τις προαναφερθέντες χρονικές αναφορές, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η Χαμάς δεν ήτο ο λόγος της αρχικής σύρραξης, παρά μονάχα ένα δημιούργημα της καταπίεσης , του Απαρτχάιντ καθώς και την εξάλειψη κάθε σπιθαμής αξιοπρέπειας που υπέστη ο Παλαιστινιακός Λαός από το Ισραήλ με τις πλάτες της Δύσης.

Άλλωστε, όταν ένας νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με μια καθημερινότητα που περιλαμβάνει εμπάργκο, έλλειψη τροφίμων ή πόσιμου νερού, μαζικές διώξεις συγγενών και φίλων ελέω της καταγωγής και του θρησκεύματός τους , όταν εν γένει διάγει έναν βίο που απομακρύνεται από κάθε έννοια αξιοπρέπειας, πως είναι δυνατόν να μην στραφεί στον Εξτρεμισμό και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό; Σε τι υπολόγιζε ακριβώς η Δύση; Στο να λησμονήσει, να συγχωρήσει ή να κάνει τα στραβά μάτια; Για αυτό και κατά την γνώμη μου θεωρώ πως κάθε λογής Εξτρεμιστική ομάδα στην Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα της αιμοβόρας ιμπεριαλιστικής Δυτικής παρέμβασης τις τελευταίες δεκαετίες, είτε έμμεσα, είτε ακόμα και άμεσα. Και αναφέρομαι ακόμα και σε άμεση ευθύνη της Δύσης, διότι υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής συσχέτισης μεταξύ Χαμάς και του κράτους του Ισραήλ. Οραματιστείτε αυτό το ενδεχόμενο, με την Χαμάς να είναι παρακρατικό δημιούργημα των Σιωνιστών.

Τα ψέματα του Νετανιάχου

Ο υπόδικος πρωθυπουργός του Ισραήλ, κάνει συνεχώς λόγο για το πόσο σημαντικό για το Ισραήλ είναι να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες, μιας και η εν λόγω επιστροφή αποτελεί την Μέκκα των επιχειρήσεών τους κατά της Γάζας. Πόσο αληθές όμως είναι αυτό το επιχείρημα;

Καθόλου. Και αυτό είναι ευκόλως κατανοητό από την ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων εις βάρος της Γάζας. Οι μαζικοί βομβαρδισμοί αμάχου πληθυσμού ( πάνω από 3000 νεκρά ανήλικα παιδιά) , νοσοκομείων με πρόσχημα την ύπαρξη βάσης δυνάμεων της Χαμάς, η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή πόσιμου νερού, η καταπάτηση κάθε διόδου διαφυγής των Παλαιστίνιων προς της Αίγυπτο, δεν είναι αγώνας για τον επαναπατρισμό τον ομήρων. Είναι η προσπάθεια εξάλειψης της Γάζας από τον παγκόσμιο χάρτη, μια επίδειξη δύναμης της Κυβέρνησης του αλήτη του κοινού Ποινικού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του οποίου η κυβέρνηση διαπράττει καθημερινώς εγκλήματα πολέμου. Εγκλήματα πολέμου τα οποία όταν έλαβαν χώρα εις βάρος της Ουκρανίας στην Ρωσική εισβολή, η Δύση ορθά τα καταδίκασε, στηρίζοντας τις Ουκρανικές αρχές με κάθε τρόπο. Εδώ όμως, για άλλη μια φορά εις βάρος της Παλαιστίνης, κάνει τα στραβά μάτια.

Και ένα τελευταίο, που κατά την γνώμη μου αναδεικνύει το πλήρες μέγεθος της υποκρισίας της Ισραηλοδυτικής πτέρυγας. Αν πράγματι ήτο μοναδικός στόχος των επιχειρήσεων ο επαναπατρισμός των ομήρων, πως δικαιολογούνται οι βομβαρδισμοί σπιτιών , νοσοκομείων και εν γένει κάθε λογής δομών, από την στιγμή που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το που βρίσκονται; Η απάντηση είναι απλή, ουδέποτε τους ενδιέφερε η τύχη των ομήρων. Μοναδικό τους μέλημα ήτο, είναι και θα είναι ένας συνδυασμός επίδειξης δύναμης και καταπάτησης κάθε ίχνους αξιοπρέπειας των ανθρώπων της Παλαιστίνης. Ώστε να συνεχιστεί ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός στην Γάζα και οι Ισραηλινοί να συνεχίζουν να βρίσκουν προσχήματα για τις επιχειρήσεις τους.

Κοινοποίησέ το:
Scroll to Top