Είπαν οι Πορτοσάλτε , Μπαλάσκας και Άδωνις τον πετεινό κεφάλα

«Μέσα σ’ένα σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε», αυτό τόλμησε να ξεστομίσει ο Πάνος Βλάχος σε ένα Live που έκανε τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι, άρχισε το ντόμινο των δηλώσεων από αξιωματούχους και πρόσωπα των κοινών, οι οποίοι παρέθεταν τον αποτροπιασμό τους και παράλληλα μίλησαν ακόμα και για συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Εξέχων μέλος σε αυτό το γαϊτανάκι ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο δικαστής Ντρεντ των ελληνικών media. Ο κος Μπαλάσκας δήλωσε πως ο Πάνος Βλάχος μπορεί και πρέπει να κληθεί αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα. Αυτό το δήλωσε ο άνθρωπος που ενώ ακόμα η δολοφονία της Caroline στιγμάτιζε την καθημερινότητα της χώρας, φρόντισε να παρέχει οδηγίες για μελλοντικούς γυναικοκτόνους ώστε να έχουν λιγότερα νομικά μπλεξίματα, εκμεταλλευόμενοι διάφορα παραθυράκια. Ενώ, μην λησμονήσουμε ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση, κατά την δολοφονία της 27χρονης Ανασταζία στην Κω, είχε κρίνει απαραίτητο να επισημάνει πως η κοπέλα ήταν μέλος σε ιστόποπο γνωριμιών. Αυτός είναι ο Σταύρος Μπαλάσκας που κρίνει κατά αυτό τον τρόπο τον Πάνο Βλάχο.

Άδωνις Γεωργιάδης. Πληγώθηκε και στεναχωρήθηκε ο Υπουργός Υγείας, από την προτροπή    ( ; )  σε φόνο εις βάρος του. Τόσο που ενδεχομένως να μνημόνευσε τις εμετικές του δηλώσεις περί καρκινοπαθών, όπου είχε πει πως μονάχα τα περιστατικά που βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο είναι επείγοντα, ενώ τα άλλα όχι. Αξιομνημόνευτη επίσης η τοποθέτησή του μετεκλογικά το 2023 , όπου τόνιζε πως το πολιτικό κομμάτι του δυστυχήματος των Τεμπών κρίθηκε στις εκλογές, υπονοώντας πως πρέπει να κλείσει η πολιτική συζήτηση για τα Τέμπη. Αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που κρίνει κατά αυτό τον τρόπο τον Πάνο Βλάχο.

Άρης Πορτοσάλτε. Ο κος Πορτοσάλτε, θα μπορούσε να αποτελεί πηγής έμπνευσης όχι ενός απλού άρθρου αλλά ολόκληρης τριλογίας βιβλίων. Βλέπετε, συνδυάζει την μοναδική ικανότητα να προσβάλει αενάως ελεύθερα και συνάμα να είναι τόσο εύθικτος. Είχε αναφερθεί στα Τέμπη ως μια « θυσία» που μπορεί μελλοντικά να αλλάξει προς το καλύτερο την σιδηροδρομική εικόνα της χώρας. Είχε τονίσει πως η χώρα δεν πρέπει να εκτροχιαστεί για ένα «κωλοτρένο», με τις πληγές να είναι ακόμα νωπές, προσπαθώντας να υψώσει ασπίδα προστασίας στον αγαπημένο του Μητσοτάκη ( αγαπάει όλη την φαμίλια, αλλά τον Κυριάκο παραπάνω). Και για όσους το έχουν λησμονήσει, είχε δηλώσει πως πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων , ώστε η αγορά να ανταποκριθεί στην ζήτηση και την προσφορά που έχει διαμορφωθεί. Αυτός είναι ο κύριος εύθικτος-Άρης Πορτοσάλτε που κρίνει κατά αυτό τον τρόπο τον Πάνο Βλάχο.

Δεν είναι της παρούσης να υπάρξει συζήτηση σχετική με το  αν οι στίχοι από το τραγούδι του Βλάχου είναι οι πρέποντες ή αποτελούν σφάλμα. Είναι τέχνη, και η τέχνη κρίνεται με διαφορετικούς όρους από τα λοιπά κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα που απασχολούν. Δημιουργεί όμως ενδιαφέρον πως τόσο τα ΜΜΕ ( επίτηδες προφανώς) όσο και το ακροατήριο λησμονούν το ποιόν και τα πεπραγμένα των Γεωργιάδη, Μπαλάσκα και Πορτοσάλτε. Αυτοί οι άνθρωποι, σε κάθε άλλο προηγμένο κράτος με θεσμούς και μηχανισμούς, είτε θα είχαν καταδικαστεί είτε δεν θα είχαν πλέον κανένα έρεισμα στο ακροατήριο. Τουναντίον, στην μοναδική Αφρικανική δημοκρατία της Ευρώπης, είναι decision makers.

Κοινοποίησέ το:
Scroll to Top