Είναι χειρότερη από την ΕΡΕ

Όλοι γνωρίζουμε το αμαρτωλό παρελθόν του κομματικού και ιδεολογικού προγόνου της Νέας Δημοκρατίας, της ΕΡΕ, που είναι συνδεδεμένη με την πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Διαφθορά , πολιτικές αναταραχές, εκλογές βίας και νοθείας το 1961, ισοπέδωση κάθε δημοκρατικής έννοιας, δολοφονία Λαμπράκη, φτώχεια καθώς και συνομωσίες που οδήγησαν στα Απριλιανά του 1967 και τους Συνταγματάρχες. Εν έτει 2024, με την τεχνολογική επανάσταση να θριαμβεύει, με το μορφωτικό επίπεδο να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, θα περίμενε κανείς πως και το πολιτικό σκηνικό του τόπου θα γνώριζε παρόμοιες θεαματικές αλλαγές.

Τουναντίον. Η Νέα Δημοκρατία του κατά τας γραφάς Φιλελεύθερου και κεντρώου Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πλάσει έναν κολοσσιαίο κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, πιστό αντίγραφο των αντίστοιχων δομών στην Ουγγαρία του Όρμπαν, πιστό αντίγραφο της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρακολουθήσεις εξεχόντων πολιτικών και μη παραγόντων του τόπου, πλήρης υποταγή (στα όρια των υποψιών) σε μονοπώλια και πολυεθνικές, ολοκληρωτικός έλεγχος των ΜΜΕ και καταπάτηση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αγαστή συνεργασία με τις εν Ελλάδι μαφίες και το παρακράτος εν γένει, αστυνομοκρατία, πολίτες αφημένοι στις άγριες ορέξεις του πληθωρισμού και των κερδοσκόπων. Άραγε, διαφέρει σε κάτι ουσιαστικό η δεξιά του Μητσοτάκη με την δεξιά της ΕΡΕ και του Καραμανλή;

Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το περιτύλιγμα και το «αμπαλάζ». Άλλωστε ο Μητσοτάκης επιδιώκει να σχηματίζει την εικόνα ενός ηγέτη που συμμερίζεται τις κακουχίες και τις αναποδιές των πολιτών, σε αντίθεση με τον απόμακρο Καραμανλή που προτιμούσε σε μόνιμη βάση τα υπόγεια κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας με τους σκοτεινούς μηχανισμούς. Βέβαια, και οι δύο πρωθυπουργοί, ήταν και είναι συνδαιτημόνες των ίδιων συμφερόντων και των ίδιων ελίτ.

Κατά την γνώμη μου, η Ελλάδα σε πλαίσια κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας, βρίσκεται στην χείριστη κατάσταση που έχει βρεθεί, τουλάχιστον μετεμφυλιακά. Μπορεί τούτη την στιγμή ένα εύλογο ποσοστό των κυβερνητικών παλινωδιών να συγκαλύπτεται τόσο από την δημοσιονομική και νομισματική σταθερότητα όσο και από τα εγκάθετα και σε εντεταλμένη υπηρεσία ΜΜΕ , αλλά είναι νομοτελειακό πως άπαξ και αρχίσει να καταρρέει το εν λόγω αφήγημα, το Ορμπανικό πρόσωπο του Μητσοτάκη θα γίνει ευρέως πιο διαδεδομένο. Ουδείς ας μην λησμονήσει, πως κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών του 2008 με την δολοφονία Γρηγορόπουλου, η οικογένεια Μητσοτάκη προέτρεπε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή να στείλει τον στρατό στους δρόμους. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοινοποίησέ το:
Scroll to Top