Παρουσίαση βιβλίου «ΣΤΗ ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ»

Παρουσίαση βιβλίου «ΣΤΗ ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ»

φωτο 2 για παρουσίαση βιβλίουΗ παρουσίαση του βιβλίου «Στη Ρωγμή του Τίποτα» του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μιχάλη Σακελλαρίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με την υποστήριξη της Ακαδημίας των Πολιτών.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Γεωργία Κοτσιάκου η οποία σημείωσε πως «για να φωτίσει τις λέξεις και να χρωματίσει τις έννοιες», πρόβαλε σε κάθε ενότητα από έναν πίνακα ζωγραφικής της καθηγήτριας Εικαστικών και ζωγράφου, Αμαλίας Φερεντίνου.

«Το βιβλίο, χωρίζεται σε τρεις ενότητες» είπε η κα Κοτσιάκου. « Στην πρώτη με τίτλο, Οι Εχθροί του Λόγου, ο συγγραφέας καταπιάνεται με την κοινωνικοποίηση του ατόμου και τους φορείς. Στη δεύτερη, η οποία ονομάζεται Οι Παραχαραγμένες Έννοιες, παραπέμπει στο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο κοινωνικοποίησης που δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό, αλλά και στα κοινωνικά στερεότυπα που καθορίζουν συμπεριφορές και στάσεις ζωής. Τέλος, στην Τρίτη, με τον τίτλο Προχωρώντας Μπροστά  κορυφώνεται ο στοχασμός, ο υπαρξιακός κυρίως, μέσα από μια σκεπτικιστική πορεία που ακολουθείται από την αρχή του βιβλίου και με τον προτρεπτικό τίτλο προσδίδεται ένας εμψυχωτικός τόνος σε θέματα τα οποία προσεγγίζονται και εδώ μέσα από τις μελέτες και τα βιώματα του συγγραφέα.»φωτο 3 για παρουσίαση βιβλίου

Κλείνοντας της εκδήλωση ο συγγραφέας Μιχάλης Σακελλαρίου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ακαδημία των Πολιτών και ειδικότερα το τμήμα Αθηνών αλλά και την φιλόλογο κα Κοτσιάκου  για την παρουσίαση. Να σημειωθεί πως ο συγγραφέας είναι και μέλος στην Ακαδημία των Πολιτών Αθηνών. Διέθεσε δε όλα τα  έσοδα της εκδήλωσης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την αψεγάδιαστη παρουσίαση ενός βιβλίου που αξίζει να διαβαστεί!

Φωτορεπορτάζ: Χαράλαμπος Λιόντης, Στρατιωτικός

Μέλος στο Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

About AcademyPress